Toon Gerbrands


Toon Gerbrands is succesvol als coach in het volleybal en manager (schaatsen) en als directeur bij eerst subtopper AZ  en nu topclub PSV in de complexe voetbalwereld. Toon Gerbrands gaf onder meer leiding aan Louis van Gaal, Ronald Koeman en Co Adriaanse bij AZ  en Philip Cocu en Mark van Bommel bij PSV. 

Een lange lijst van prijzen bewijst dat zijn aanpak werkt. 

Als bondscoach van het Nederlands volleybalteam leidde hij eind jaren negentig de volleybalmannen naar Europees goud en wist het team zich te kwalificeren voor de olympische spelen. als clubcoach leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. In Nederland veroverde hij met zijn aanpak en visie vier landstitels, twee bekers en drie supercups.

Na het volleybal was hij werkzaam in het schaatsen en in daarna maakte hij de overstap naar het voetbal. Hij werd met AZ 1 maal landskampioen en hij won de KNVB-beker.Bij voetbalclub AZ maakte hij de onderganf van de DSB bank mee en was AZ op een haar na failliet. Ware het niet dat Gerbrands de club succesvol door de crisis heen loodste.

Met zijn huidige club PSV won hij de afgelopen vier jaar drie landstitels en de club plaatste zich onder zijn bewind voor de knockout fase van de Champions League.