Prof. dr. Theo Compernolle

"De techniek is niet het probleem, de manier waarop we ermee omgaan wél"


Neuropsychiater Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerd consultant op het vlak van stress in de werkcontext. Hij doceerde onder meer aan de Universiteit Amsterdam, TIAS, INSEAD, Vlerick en Solvay Business School en geeft wereldwijd lezingen over beter stress management.

Hij adviseert en coacht managers, ondernemers, teams en bedrijven bij de emotionele en relationele aspecten van leiderschap, vooral in tijden van stress en verandering. Hij publiceerde meer dan 100 wetenschappelijke artikelen en 8 boeken. Hij schreef twee bestsellers waaronder ‘Stress, Vriend en Vijand, waarvan meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht.

AudiofragmentPaul van Liempt (BNR) ontvangt neuropsycholoog en consultant Theo Compernolle
Altijd bereikbaar zijn voor e-mails, meerdere taken tegelijk doen of open kantoortuinen. Het is voor veel werknemers en managers de realiteit van de dag, maar funest voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Ons brein staat meer onder druk dan ooit, zegt professor en consultant Theo Compernolle. Een gesprek over zijn strijd tegen multitasken, altijd online zijn en open kantoren.

----- widget -----

Vimeo of Youtube video
Theo Compernolle video

----- widget -----