Ter introductie; de uitdaging, de oplossing en de voordelen


Uitdaging
De groei van bol.com eist veel van de performance en beschikbaarheid van de webshop. Dit legt een enorme druk op de IT-organisatie. Naast deze groei is de organisatie continu bezig om nieuwe en innovatieve ideeën te realiseren voor de winkel. Deze ideeën leiden altijd tot aanpassingen in de systemen en die wijzigingen vragen daarom om een flexibele benadering. Maar het ontbrak de organisatie aan die flexibiliteit. Projecten waren complex en duurden zeer lang. Tot slot namen enkele projecten de volledige IT-organisatie in beslag, waardoor parallelle voortgang op meerdere initiatieven niet mogelijk was.

Oplossing
Bol.com wilde graag werken in kleinere teams, die zelf richting bepalen en verantwoordelijk zijn voor projecten. Deze doelstelling sloot goed aan bij de Agile gedachte en daarom besloten zij Agile zo snel mogelijk te implementeren in de organisatie. bol.com nam slechts twee maanden de tijd voor deze implementatie en zocht daarom raad bij kennispartner Xebia.

Voordelen
Dankzij de inzet van Agile heeft bol.com de time to market van nieuwe applicaties verkort en parallelle ontwikkeling gerealiseerd. Daarnaast zijn de medewerkers van de IT-afdeling gemotiveerd en hebben zij meer plezier in het werk. Agile biedt bol.com de mogelijkheid om in hetzelfde tempo door te blijven groeien.


Lees hier de case study (2 pagina's)


Gerelateerd programma: Agile werken, organiseren en ontwikkelen
Wilt u meer weten? Wij organiseren vanaf 24 mei een inspirerend programma over dit thema. Met als centrale praktijkcase: ING. Bekijk hier het programma