Karin Manuel MMCT (via Managementsite.nl)
Een succesvolle netwerkorganisatie onderscheidt zich door Agile werken. Het multidisciplinaire team omarmt veranderingen in de aanpak gaandeweg het proces in plaats van deze uit te sluiten. Het team reflecteert frequent samen en gebruikt elkaars feedback om direct tot verbeteringen te komen. Alles is gericht op het neerzetten van het beste resultaat als team. Factoren als vertrouwen, binding, zelfsturing, autonomie en verbeteringen doorvoeren van onderaf krijgen in de juiste verhouding ruimte.

De muziek-business is voorloper als het gaat om Agile werken in netwerkorganisaties. Het organisatorische verband rondom een artiest bestaat uit autonome eenheden of freelancers – elk met een unieke competentie en beperkte functionaliteit – die (tijdelijk) in wisselende samenstellingen samenwerken aan het succes van de artiest.

Deze organisatievorm moet bestand zijn tegen hoge druk. In beperkte tijd een klinkende performance neerzetten waarin niets aan het toeval wordt overgelaten. Wat maakt dat het lukt? Wat zijn condities voor Agile werken? En welke lessen kunnen andere sectoren leren van de muziekindustrie?

Deze casus uit de muziek-business biedt u handvatten en ‘lessons learned' om te vertalen naar Agile werken in uw eigen organisatie.

Lees hier de complete casus

(Let op, u dient in te loggen/ een account aan te maken indien u de casus wilt lezen)