Deze maand wordt het 25.000ste exemplaar van de Nederlandse editie van Business Model Generation verkocht! Om dit – voor Nederland – enorme aantal te vieren geven we (i.s.m. Business Model Inc.) een ticket weg voor onze tweedaagse masterclass Business Model Innovatie met Patrick van der Pijl en Camilla van den Boom op 2 en 3 oktober 2013 op Nyenrode.

Wereldwijde bestseller

Het boek ‘Business Model Generatie (BMG): een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers', is in 2009 geschreven door Alex Osterwalder en geproduceerd door Patrick van der Pijl van Business Models Inc. Het boek is inmiddels – met meer dan 600.000 verkochte exemplaren – een wereldwijde bestseller. Het is vertaald in meer dan 26 talen – van Chinees en Arabisch tot Russisch en Portugees.

Het verhaal achter het boek

Patrick van der Pijl, CEO van Business Models Inc., benaderde Alexander Osterwalder in het voorjaar van 2008, nadat hij Alexander's PhD over business model innovatie had gelezen op internet. Dit resulteerde uiteindelijk in de productie van het boek ‘Business Model Generation'. Het team achter het boek bestond uit Alexander Osterwalder en Yves Pigneur (auteurs), Alan Smith (designer), Tim Clark (redactie) en Patrick van der Pijl (producer). Het boek zelf is ook gebaseerd op een innovatief businessmodel; een co-creatie van 470 strategieprofessionals uit 45 landen, gefinancieerd en geproduceerd zonder hulp van traditionele uitgevers. Momenteel wordt het boek wereldwijd uitgegeven door Wiley, in Nederland door Kluwer.


Speciale NL-editie

Van alle vertalingen van het boek is de Nederlandse editie nog de enige die in de originele uitvoering wordt gepubliceerd; met een zware hard-cover en gebonden op een manier dat je het boek makkelijk open kunt leggen. Volgens uitgever Freek Talsma van Kluwer heeft deze look & feel bijgedragen aan het succes van het boek in Nederland. 'Mensen vragen hier echt specifiek naar'. Het boek staat inmiddels al meer dan 1000 dagen in de bestseller Top 100 van Managementboek.nl. 

Win een masterclass Business Model Generation!

Sinds 2009 organiseren wij in samenwerking met Focus Conferences de succesvolle masterclass Business Model Generation. Meer dan 250 directeuren en (innovatie-)managers hebben hier inmiddels aan deelgenomen. We mogen een gratis ticket voor de tweedaagse masterclass op 2 & 3 oktober 2013, ter waarde van € 1595,-, weggeven! 

STUUR VOOR 1 JULI 2013 een tweet naar @BUSINESSMODELSI of een E-MAIL naar community@businessmodelsinc.com met daarin je motivatie waarom jij hiervoor in aanmerking zou moeten komen.
Op 1 juli maken we bekend wie het ticket gewonnen heeft.