De laatste puntjes op de i, de laatste afspraken, de laatste voorbereidingen en dan…. ga ik er even voor 4 weken tussenuit. Niet meer op mijn vertrouwde plekje achter mijn bureau, geen evenementen, projectcodes, telefoon en mail. Helemaal weer even afkicken. Zelfs als het geen supermooi weer gaat worden, ben ik niet depressief te krijgen. Er zijn dan juist zoveel dingen om te ondernemen zonder dat je alleen op het strand of onder een parasol op een terrasje wil hangen.  Vele lezers zijn nu hoogstwaarschijnlijk ook al en route of gaan binnenkort op vakantie. Bij Focus beginnen we het ook al zachtjes aan te merken, vanaf begin augustus wordt het echt een stuk stiller op kantoor.

Locaties
Deze laatste weken druk met afspraken bij veel verschillende locaties. Vorige week weer eens richting Rotterdam gereden naar een oude vertrouwde kennis, de Van Nelle Ontwerpfabriek. We zochten voor ons nieuwe evenement ‘Corporate Effectuation' een locatie. Mijn collega en ik vonden dit niet echt een onderwerp voor Nyenrode, dus zijn we eens verder gaan kijken en het is Rotterdam geworden. Nu niet gelijk denken, wat een eind rijden. Valt reuze mee, lekker goed parkeren en je hoeft totaal het centrum niet in. Want daar kijken we goed naar! Als je ‘s ochtends naar een evenement gaat ofwel met eigen vervoer of met het openbaar vervoer, wil je niet aankomen met een stress kater, het moet een feestje zijn, een beleving in een fijne locatie, goed verzorgd en met enthousiasme ontvangen bij de registratie. Daarna een lekker kopje koffie of thee en dan eens kijken wie er allemaal nog meer deelnemen. Echt contact, in plaats van twitteren, mailen of even naar Facebook en Linkedin. Hoe leuk dat ook is, hoor. Ikzelf ga bijvoorbeeld het twitteren steeds meer waarderen.  Het is voor mij een uitdaging om niet over die 140 tekens te komen, vaak vind ik het echt te kort. 

Het lijkt me leuk om te weten waar onze deelnemers en volgers geweest zijn of naar toe gaan. Heb je zin en vind je het leuk om het door te geven, twitter dan even je reisbestemming naar ons:  @FocusSeminars. Ik zelf ga een paar dagen naar Milaan, misschien met 40 graden. Maar dat zien we daar wel. 

2011/2012
Ook net eindelijk klaar met het overzicht en de indeling van onze hostesses. Dan kan je direct zien hoeveel evenementen we gaan organiseren in het najaar. Maar ondertussen zijn we ook al weer druk bezig voor 2012, de motor van Focus ronkt lustig door. Regelmatig moet ik al nagaan op welke dag een datum in 2012 valt. En vanochtend in de tram reed ik langs een curiosawinkel waar zo'n enorme rij met mooie oude kerstballen hing. Die hangen er natuurlijk het gehele jaar door, maar wham, door de frisse ochtend en het regenbuitje moest ik ineens aan de komende kerst denken. Ook weer direct weggeduwd hoor, want hoe fijn ik alle jaargetijden vind hier in Nederland, we gaan allemaal nog flink genieten van een lange zomer! 

Tot snel in het najaar.