College - De psychologie van macht met Oscar David

Van instinct tot integriteit

Als we geen macht hebben, kunnen we haar niet misbruiken of verliezen. Maar zonder macht kunnen we geen verschil maken en iets moois creëren...

In dit college omschrijft Oscar David de werking en dynamiek van macht. Hij gebruikt hierbij persoonlijke verhalen. Daarnaast introduceert hij een nieuw model van macht. Hij laat zien hoe 'macht 1.0', die voortkomt uit onze oerinstincten om te willen heersen en overheersen, kan evolueren in 'macht 2.0' waarbij alles draait om controle en regulering. Ieders streven zou echter 'macht 3.0' moeten zijn: macht uitoefenen met integriteit.

Alleen hoe doe je dat....? Oscar David laat het zien in dit inspirerende college!

Oscar G. David (1965) is organisatiepsycholoog, executive (team)coach, bestuursadviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. Hij heeft 30 jaar ervaring in het begeleiden van leiders en hun teams in de top van internationale ondernemingen, financiële instellingen, ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen. Naast zijn eigen praktijk is hij als Adjunct Professor of leadership verbonden aan TIAS, School for Business and Society van Tilburg University. Daar is hij onder meer kerndocent voor het Leadership Excellence Program. Vanuit zijn passie in het stimuleren van potentieel en bewustwording in organisaties maakte hij zich verschillende methoden en benaderingen eigen, waaronder het enneagram, systeem-opstellingen, voice dialogue, open space technology en de Diamond Approach. Oscar David is onder andere auteur van de boeken Het enneagram in organisaties en Macht! Van instinct tot integriteit.

Dit college is het zesde college in de serie Psychologie voor Managers editie 2024. En het is ook een bonuscollege voor de deelnemers aan Psychologie voor Managers editie 2023 (mrt. 2023 t/m jan 2024), inclusief certificaat uitreiking.

Het college start om 16.00 en eindigt om 19.00 uur, locatie AFAS Theater, Inspiratielaan 3 Leusden.